Tražilica

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišao je radove na području Općine Berek i to mjesto sanacije klizišta u naselju Krivaja, te radove na izgradnji distributivnog vodoopskrbnog cjevovoda koji se gradi u naseljima Mali Potok i Ruškovac.
U samom centru mjesta Krivaja nastali su odroni zemljišta duboki nekoliko metara, a uz prijetnju okolnim kućama veliku ugrozu činili su i tamošnjoj prometnici. Za samu obnovu stručni elaborat i projekt sanacije napravio Geotehnički fakultet u Varaždinu, a  u sanaciju je uloženo 670 178, 33 kune.
Kompletnu investiciju sanacije pokrila je Županijska uprava za ceste, a ovih dana krenut će i završno asfaltiranje na toj dionici vrijedno 55 tisuća kuna, koje će također biti financirano sredstvima ŽUC-a.
-Zbog klizišta bile su ugrožene kuće, ali i promet. Tada smo hitno intervenirali na župana i ŽUC, ali i sve institucije. Krenulo se u sanaciju, ŽUC je raspisao natječaj i proveo postupak sanacije. Ovom prilikom želim se zahvaliti ravnatelju, ŽUC-u i županu što su sanirali ovo klizište. Ovih dana sanirat će se i cestovna mreža i samo neka nam se to više ne dogodi. Što se tiče vodovoda, pred dva mjeseca su krenuli radovi, a kroz mjesec dana očekujemo da će biti gotova dionica Mali Potok i Ruškovac, a za dalje očekujemo sredstva iz fondova Europske unije i Ministarstva regionalnog razvoja. Napomenut ću da je ovo veliki uspjeh da smo u 10 godina uspjeli pokriti 70% općine s vodovodom, a ono najbitnije je da se ljudi priključuju na njega –  izjavio je načelnik Općine Berek, Mato Tonković.
-U Krivaji je najveći problem bio što su ovdje stradale kuće zbog klizišta. Sanacija je završena i dobro je uspjela, jer problema više nema. Tada je bilo bitno riješiti stambeno pitanje ljudima kojima su oštećene kuće, točnije riječ je o osam kuća koje je bilo onesposobljeno za život. Tada su Županija i Općina omogućili adekvatno zamjensko mjesto za život dok se ne obnove njihove kuće. Sada je pred nama asfaltiranje koje će biti dovršeno kroz 2 tjedna i tada će sve biti vraćeno u prvobitno stanje. Napomenut ću da kada govorimo o ukupnosti šteta od klizišta na županijskim cestama, ove godine smo sanirali cesta u vrijednosti od 2 milijuna kuna – zaključio je župan Bajs.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

 

    +385 43 548 017

    +385 43 548 152 

 

   opcina@berek.hr

 

    Općina Berek

    Berek 77

Uredovno radno vrijeme za rad sa strankama:

ponedjeljak – petak / 07.00 -15.00 sati

KAKO DO NAS ?