Tražilica

Iznošenje i odvoz glomaznog otpada na području Općine Berek obavljati će se prema sljedećem rasporedu:

 

KOSTANJEVAC, BEGOVAČA, ŠIMLJANICA, RUŠKOVAC, POTOK - 21.9.2020.

OŠTRI ZID, ŠIMLJANA, KRIVAJA, BEREK - 22.9.2020. – 23.9.2020.

GORNJA GAREŠNICA, ŠIMLJANIK, NOVO SELO GAREŠNIČKO, PODGARIĆ - 24.9.2020. – 25.9.2020.

 

Prema Naputku o glomaznom otpadu (NN 79/15) u glomazni otpad se ubraja:

1. KUPAONSKA OPREMA - kada, tuš kada, sauna, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese (karniša), umivaonik, toalet i bide (školjka i daska), slavina za vodu, nosač tuša, i crijevo za tuš, stalak za ručnike i sl., ogledalo

2. STVARI ZA DJECU - krevet za dijete, stolica i hodalica za dijete, veće igračke, dječja kolica, auto sjedalica za dijete

3. PODNE OBLOGE - tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i sl.

4. NAMJEŠTAJ - ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić i sl., polica (npr. ugradbena, samostojeća, zidna i sl.), stol (npr. radni, za računalo, kuhinjski, za blagovaonu, toaletni i sl.), stolac, klupa, barska stolica, zidni/stolni sat većih dimenzija, daska kod uzglavlja kreveta, stalak (stolni, zidni za npr. tv/hi-fi), fotelja, naslonjač, krevet, tabure, madrac, nadmadrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade)

5. KUHINJSKA OPREMA - kuhinjski elementi (ugradbeni, samostojeći i dr.), sudoper, radna površina, šank

6. VRTNA OPREMA (ograda i vrata, vrtni namještaj, vrtni alat, strojevi za vrt, sjenica za vrt (rastavljena na dijelove dimenzija pogodnih za prijevoz), drvo (izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz), posuda (za npr. cvijeće) i postolje/nosač većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj)

7. OSTALI GLOMAZNI OTPAD (rolete, žaluzine, tende i sl.,ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata (npr. sobna, ulazna i dr.), staklo (okno), prozor, prozorski okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez, i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje/jahanje na valovima, kajak, radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja itd.)

 

Molimo sve korisnike da izneseni glomazni otpad pripreme izvan ograde svoga dvorišta, na kolnom ulazu 1-2 metra od ruba ograde, tako da je lako dostupno vozilima i radnicima. Odvoz otpada kreće u 7:00 sati, a otpad koji je iznesen nakon prolaska našeg vozila neće se naknadno uzimati.

Također molimo sve korisnike da ne iznose gume, električni i elektronički otpad (EE otpad). Taj otpad korisnici mogu sami odložiti u reciklažno dvorište u mjestu Velika Mlinska, na adresi Velika Mlinska 69A u sklopu odlagališta otpada (radno vrijeme od 7.30 do 14.30, ponedjeljak – petak) ili za električni i elektronički otpad (EE otpad) korisnici mogu naručiti besplatno odvoz i zbrinjavanje od tvrtke Flora VTC d.o.o. putem tel. 0800 444 110 ili preko mrežne stranice www.eeotpad.com.

Pravne osobe svoj glomazni otpad moraju predati ovlaštenim sakupljačima.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

 

    +385 43 548 017

    +385 43 548 152 

 

   opcina@berek.hr

 

    Općina Berek

    Berek 77

Uredovno radno vrijeme za rad sa strankama:

ponedjeljak – petak / 07.00 -15.00 sati

KAKO DO NAS ?